Novak Đoković gost na dodjeli Zlatne lopte: 'Veliki sam fan fudbala'

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković gost na dodjeli Zlatne lopte: 'Veliki sam fan fudbala'
Foto: Screenshot / Novak Đoković

Večeras se u Parizu u organizaciji France Footbala dodjeljuje Zlatna lopta, nagrada za najboljeg fudbalera svijeta u 2023. godini.

Ovaj događaj privukao je veliku pažnju javnosti, a brojne zvanice iz svijeta sporta pojavile su se na crvenom tepihu.

Posebno oduševljenje izazvao je dolazak najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji se u Parizu priprema za nastup na Mastersu.

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

"Svugdje sam, ali također na teniskom terenu", u šaljivom tonu je poručio Đoković, koji je u subotu prisustvovao finalu SP-a u ragbiju.

"Lijepo je iskoristiti priliku kad igram turnir ovdje da prisustvujem tako velikim sportskim događajima kao finale SP u ragbiju i dodjela Zlatne lopte, na kojoj nikada nisam bio", kazao je Đoković i dodao:

"Veliki sam fan fudbala. Fudbal je očito najpopularniji sport na svijetu i odrastao sam gledajući i igrajući ga. Moj otac je jedno vrijeme bio profesionalac".

Đoković je također dodao da se nada da će neki igrač iz Srbije u budućnosti osvojiti ovu nagradu, a izdvojio je Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića i Sergeja Milinković-Savića.

Prisutni uz crveni tepih su iskoristili priliku da naprave selfie s najboljim teniserom svijeta i dobiju autogram.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije