Sinner pokazao zašto je trenutno broj jedan u svijetu: U Šangaju sa 2:0 savladao Đokovića

0
Radiosarajevo.ba
Sinner pokazao zašto je trenutno broj jedan u svijetu: U Šangaju sa 2:0 savladao Đokovića
Foto: EPA - EFE / Jannik Sinner

Italijan 'ne leži' Srbijancu. Izjednačio je Jannik Sinner na 4:4 u međusobnim okršajima, slavivši treći uzastopni trijumf nad Novakom Đokovićem.

Poslije izuetno kvalitetnog i uzbudljivog prvog seta, koji je pripao Sineru u taj-brejku, došlo je do pada u igri oba tenisera.

Često su se poeni osvajali greškama rivala, a ne vinerima. U tom drugom setu je Novak Đoković jednostavno nestao sa terena.

Loše vijesti za ljubitelje Netflixa: Uvode nove izmjene u pretplati

Loše vijesti za ljubitelje Netflixa: Uvode nove izmjene u pretplati

U drugom gemu drugog seta Novak je poveo sa 40:0, ali Jannik Sinner je stigao do izjednačenja i to je, ujedno, bio prvi gem ovog meča u kojem se igralo na razliku. 

Prve brejk-lopte u meču viđene su u četvrtom gemu drugog seta. Dvije je imao Sinner. Prvu je Novak spasio sjajnim servisom, ali ne i drugu. Italijan sjajnim forhandom iz trka dolazi do 3:1.

Ništa nije Sinner prepustio slučaju. I dalje ga je služio servis, poveo je sa 4:1, a umnogome mu je pomogao i Đoković koji je u tom trenutku, u drugom setu, napravio sedam neiznuđenih grešaka, koliko ih je ukupno imao u prvom setu. Do kraja susreta je Sinner sigurno čuvao svoj servis i zasluženo došao do titule u Šangaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije