Serena Williams novčano kažnjena nakon malog "rata" s Ramosom

Radiosarajevo.ba
Serena Williams novčano kažnjena nakon malog "rata" s Ramosom
Foto: EPA-EFE / Williams i Ramos

Jedna od najboljih teniserki svijeta svih vremena i osvajačica 23 Grand slam titule Serena Williams poražena je u još jednom finalu i tako je ostala bez 24. titule čime bi se na vječnoj listi izjednačila s vodećom Margaret Court.

Williams je u ženskom finalu US Opena poražena od Japanke Naomi Osake rezultatom 2:0, a o ovom meču će se pričati još dugo. Svađa Williams i suca Carlosa Ramosa obilježila je meč u kojem je mlada japanska zvijezda Osaka ipak zasluženo odnijela pobjedu.

Williams je suca Ramosa optužila za seksizam, a nazvala ga je i "lažljivcem" i "lopovom". Američka teniserka prvu je opomenu primila zbog uputa od trenera (coaching) početkom drugog seta.

"Ne varam da bih pobijedila, više volim izgubiti", rekla je Williams Ramosu nakon toga.

"To je nevjerojatno, nikada nisam dobila opomenu za 'coaching'. Ja ne varam, nikada nisam varala, borim se za pravdu, trebate mi se ispričati", žalila se vidno ljuta Serena Williams.

Novak Đoković osvojio US Open i došao do 14. Grand slam titule

Potom je kod rezultata 3:2 u drugom setu, nakon što je izgubila svoj servis gem razbila reket, a Ramos joj je izrekao novu opomenu.

"Napadate me. Griješite. Više nikada nećete suditi meč koji ja igram. Morate mi se ispričati. Vi ste taj koji laže", rekla je Williams.

Potom je Williams nakon što joj je Ramos oduzeo poen i dodijelio ga Osaki za vodstvo rezultatom 5:3, optužila suca da je lopov.

"Vi ste lopov. Ukrali ste mi poen", rekla je Williams. Tražila je Amerikanka da igra razgovara i sa predstavnikom turnira, ali ništa od toga nije pomoglo. Morala je na kraju ipak priznati da je Naomi Osaka ovaj put bila bolja.

Nakon meča na konferenciji za medije Williams je optužila suca za seksizam, dok je njen trener Patrick Mouratoglou priznao da joj se obratio tokom meča.

"Sto posto trenera daju upute igračima u sto posto mečeva, cijele godine i to svi znaju. U sto posto slučajeva sudac prvo upozori igračicu da prestane, ovaj put Ramos to nije napravio", rekao je Serenin trener.

Epilog svega je kazna za Williams u iznosu od 17.000 dolara. Meč je ovo o kojem će se još dugo pričati bez ikakve sumnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije