Tako to radi veliki čovjek i šampion: Kako je Đoković tješio Del Potra

Radiosarajevo.ba
Tako to radi veliki čovjek i šampion: Kako je Đoković tješio Del Potra
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković i Juan Martin del Potro

Jedan od najboljih tenisera svijeta svih vremena - Novak Đoković osvojio je sinoć 14. Grand slam titulu u karijeri nakon pobjede nad Juanom Martinom Del Potrom u finalu US Opena rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 7:6 i 6:3.

Nakon osvajanja Wimbledona i  Cincinnatija (jedini Masters koji mu je nedostajao), Đoković je uspio osvojiti i svoj treći US Open i tako je definitivno potvrdio da se vratio u sami vrh svjetskog tenisa.

Del Potro je nakon devet godina i brojnih povreda opet igrao finale jednog Grand slama. Nakon meča Argentinac je bio neutješan, a njegov veliki prijatelj Đoković znao je kako da ga utješi.

"Želio bih mu iskreno čestitati na sve mu što je napravio zadnjih godina. Ovako se vratiti nakon toliko ozljeda i problema sa zglobovima je nevjerojatno. Pokazao je nevjerojatnu želju i povjerenje u samog sebe i siguran sam da će ovdje biti ponovno, ali s peharom u rukama", rekao je nakon meča Đoković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije