Semir Osmanagić odgovorio na pitanje kada će Novak Đoković ponovo doći u Visoko

4
Radiosarajevo.ba
Semir Osmanagić odgovorio na pitanje kada će Novak Đoković ponovo doći u Visoko
Foto: A.S./Radiosarajevo.ba / Semir Osmanagić i Hanka Paldum

U teniskom kompleksu u Visokom danas, 15. augusta, će se odigrati meč između Damira Džumhura i Nermana Fatića. 

Prije ovog meča, dr. Semir Osmanagić dao je izjavu za portal Radiosarajevo.ba

"Evo nas u najljepšem parku na jugu Europe, park 'Ravne 2' u Visokom. Danas imamo posebnu priliku da pozdravimo dvojicu najboljih bosanskohercegovačkih tenisera Damira Džumhura, koji je sa svojim rankingom karijere (23. na svijetu) ujedno i najbolji bh. teniser svih vremena, i njemu nasuprot Nerman Fatić, koji se prvi put nalazi među 200 najboljih tenisera na svijetu. 

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Danas zapravo želimo da im poželimo uspjeh na US Openu. Oni već sutra lete za SAD, gdje će igrati kvalifikacije i nadamo se da će uspjeti da se kvalifikuju na najveću svjetsku smotru tenisera

Ovo je tvrda podloga, u našem parku, i jedina takva podloga u Bosni i Hercegovini i njihova jedina šansa da igraju na ovakvom terenu, na kakvom će se igrati na US Openu. Kvalitet je identičan onom na ovom turniru, kao i na Australian Openu. Imamo ukupno sedam podloga, četiri gumirane, i to su najkvalitetniji tereni na Balkanu, rađeni prema instrukcijama Novaka Đokovića. 

Damir Džumhur
Foto: A.S./Radiosarajevo.ba: Damir Džumhur

Pružamo, koliko mi možemo s naše strane, podršku našim najboljim teniserima. Mi smo im ponudili da ovdje provode svoje pripreme, bez ikakve naknade, kao i smještaj i terenu. Ako već nema državne pomoći, mi kao pojedinci, koliko možemo, toliko i učinimo. Njih dvojica su se odazvali, bez naknade, da odigraju ovaj meč za publiku. Ona ima i turistički karakter. 

Ovo je jedan prijateljski meč, egzibicioni, ali i izvanredne kvalitete", rekao je Osmanagić. 

Pored njega se nalazila i naša poznata pjevačica Hanka Paldum. Njenu podršku je posebno istakao. 

Semir Osmanagić za Radiosarajevo.ba - o dolasku Novaka Đokovića u Visoko i novom "svjetskom čudu" u ovom dijelu Europe 🇧🇦❤️🏆💫

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, July 13, 2022

"Naša Hankica je osoba koja nas već godinama prati i podržava. Od našeg prvog pojavljivanja, 2006. godine, ona je pristala da učestvuje u koncertu podrške. Nastupila je na visočkom fudbalskom stadionu, također. 

Koristi svaku priliku da nas podrži, ne samo u privatnim, već i u javnim nastupima, što nije jednostavno. Ona je hrabra žena koja se ne boji reći ono što misli, tako da kad nam dođe, ona nas ozrači kao naše sunce", istakao je Osmanagić. 

Pitanje koje zanima mnoge je - kada ćemo opet vidjeti Novaka Đokovića u Visokom? 

Semir Osmanagić i Hanka Paldum
Foto: A.S./Radiosarajevo.ba: Semir Osmanagić i Hanka Paldum

"Novaka očekujemo na jesen ovdje. On zna da ima svoje utočište u Visokom, ovo je teren koji je njemu drag i građen prema njegovim instrukcijama. 

Međutim, on će sigurno još godinu dana imati vrlo intenzivne nastupe, sve do Olimpijade u Parizu. Nakon toga on će odlučiti šta će da radi, a kada ga popuste obaveze s aktivnim teniskim takmičenjima, viđat ćemo ga sve češće i češće ovdje

Ovo je teren na takvom mjestu, tuneli ravne, energije piramida koju on zna da cijeni. On ima gdje doći ovdje, a vjerujem da će biti redovan gost i da će ovdje imati dio svoje akademije, dakle rada s mladim teniserima upravo ovdje", odgovorio je Semir Osmanagić. 

Izjavu je dala i naša diva, Hanka Paldum

Prva izjava najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića na terenu u Visokom pred 2.000 posjetitelja 🇧🇦❤️🏆

Posted by Radio Sarajevo on Wednesday, July 13, 2022

"Jednostavno, ovdje ne doći je velika šteta i grehota i propust, svakome. Meni dr. Semir Osmanagić kad god pošalje poruku da se nešto ovdje organizuje, ja se uvijek trudim odazvati i doći. Ne želim samo da njega podržim, već da i ja budem dio te misije i da se pridružim njegovom entuzijazmu kojim on zrači, cijeni, nudi i širi u ime dobrobiti čovjeka. Zbog toga sam tu uvijek i uz njega uvijek, ne samo što to osjećam, već i što to javno prezentiram kad god imam priliku", izjavila je za portal Radiosarajevo.ba Hanka Paldum. 

Podršku ovom događaju izrazio je i proslavljeni glumac Branko Đurić Đuro, zajedno sa svojom suprugom Tanjom Ribič. 

Tanja Ribič, Branko Đurić Đuro, Hanka Paldum i Semir Osmanagić
Foto: A.S./Radiosarajevo.ba: Tanja Ribič, Branko Đurić Đuro, Hanka Paldum i Semir Osmanagić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije