Roger Federer: Nadam se da će Novak Đoković srušiti moj rekord u Wimbledonu

0
Radiosarajevo.ba
Roger Federer: Nadam se da će Novak Đoković srušiti moj rekord u Wimbledonu
Foto: Twitter / Novak Đoković i Roger Federer

Legendarni švicarski teniser i višestruki Grand Slam prvak Roger Federer izjavio je da su 23 titule koje je osvojio Novak Đoković velika stvar i da će novi trofeji koje osvoji biti ispisivanje historije.
 
Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se jučer u treće kolo Wimbledona, nakon što je eliminisao Thompsona rezultatom 3:0 (6:3, 7:6(7:4), 7:5).

"On je veliki, veliki favorit. Mislim da je to sjajno za njega. Ta osma titula ovdje ili ona kada sam po peti put uzastopno pobijedio, to su bili moji momenti. Ako neko to izjednači ili prestigne, to će biti njihova stvar, njihov trenutak. Ide u globalan sport, kao kada je osvojio 23. titulu u Parizu. To je nevjerovatna stvar. Velika je vijest i dobro je za igru. Mislim da je veliki favorit i bio bih iznenađen da ne osvoji ponovo Wimbledon", istakao je Federer.

Velike trojke više nema, ali Federer ne brine za budućnost tenisa.

Takmičar kviza 'Joker' briljirao i otišao kući s 10.000 KM

Takmičar kviza 'Joker' briljirao i otišao kući s 10.000 KM

"Mislim da će Alcaraz postići nevjerovatne stvari u budućnosti, to znači da će osvojiti mnogo Grand Slamova. Biće mi posebno zanimljivo da vidim kako će igrati na Wimbledonu, tih prvih par mečeva. Klizavo je, igra se mekše, morate da imate taj dodatni korak. Počnete da gubite povjerenje u kretanje. Odmah potom ne igrate dobro i sve postaje nezgodno. Ipak, mislim da ima sva oruđa, ima drugačije načine da pobijedi, a to upravo igrača čini šampionim", zaključio je Federer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije