Rafael Nadal u fantastičnom meču izbacio Novaka Đokovića s Roland Garrosa

2
Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal u fantastičnom meču izbacio Novaka Đokovića s Roland Garrosa
Foto: EPA-EFE / Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Roland Garrosa pošto je rano jutros pobijedo Novaka Đokovića sa 3:1 u setovima.

Đoković je, prema kladionicama, bio favorit u ovom meču zbog trenutne forme ai i činjenice da je Nadal imao problema sa povredom tokom ranijeg perioda i jedva prošao prepreku u osmini finala.

Ipak, Španac je još jednom potvrdio zašto ga zovu 'kralj šljake'.

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Isak poručio Dodiku: Seoska varalico, ni novac s bankomata nisi u stanju podići, a glumio bi lidera

Otvaranje meča

Nadal je sjajno otvorio meč i brzo u prvom setu stigao do dva brejka prednosti. To mu je na kraju bilo dovoljno da dobije prvi set sa 6:2.

Na samom startu drugog seta Nadal je u vrlo dugom gemu došao do brejka i brzo poveo 3:0. Tada se činilo da ide ka sigurnih 2:0, ali Đoković se konačno budi i pravi prvi brejk u meču. Kasnije dolazi do 3:3, pa pravi novi brejk u desetom gemu i osvaja set sa 6:4.

Tada se činilo da je Nole u zaletu, ali Rafa ponovo stvari prebacuje na svoj mlin u trećem setu. Na samom startu pravi brejk, pa kasnije još jedan u petom gemu i lako set dobija sa 6:2.

Presudni set

Četvrti set je bio priča za sebe. Ovog puta, za promjenu, Đoković odmah oduzima servis rivalu i dolazi brzo do 3:0. Lako i sigurno je Nole igrao na svoje servis gemove i održavao prednost jednog brejka. Tako je bilo sve do trenutka kada je servirao za set. Kod rezultata 5:3, Nadal oduzima servis Đokoviću i kasnije dolazi do 5:5.

Otišlo se u taj brejk gdje Nadal dobija 7:4 i prolazi u polufinale.

Bila je ovo treća pobjeda Nadala u posljednja četiri meča protiv Đokovića i ukupno 28. u karijeri. Nole i dalje ima više - 30.

U polufinalu Nadal će igrati protiv Alexandera Zvereva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije