Đoković "počistio" Schwartzmana za plasman u četvrtfinale Roland Garrosa

1
Radiosarajevo.ba
Đoković "počistio" Schwartzmana za plasman u četvrtfinale Roland Garrosa
Foto: EPA / Đoković "počistio" Schwartzmana za plasman u četvrtfinale Roland Garrosa

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa pošto je u tri seta savladao argentinskog tenisera Diega Schwartzmana 6:1, 6:3, 6:3.

Branilac titule će se u borbi za plasman u polufinale sastati sa ili Rafaelom Nadalom ili Felixom Auger Aliassimeom. Njihov duel počinje danas od 16:15h.

Đoković je dominirao, u svakom trenutku je znao kako da se suprotstavi tradicionalno upornom rivalu na šljaci, a jedini krizni trenutak imao je samo početkom drugog seta kada je Schwartzman, uz break, poveo sa 3:0.

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Stručnjak za sigurnost: Intenzivirane su hibridne operacije Rusije protiv BiH!

Prvi reket planete je u prvom setu dva puta oduzeo servis Schwartzmannu, dok mu je posljednji break u šestom gemu bio dovoljan da dođe do ključne prednosti.

Đoković je do mjesta među osam najbolji na drugom grand slam turniru u sezoni, koji je dva puta osvajao u karijeri, došao bez izgubljenog seta.

Srbijanski teniser je Parizu do sada slavio 2016. i 2021. godine, a da li će doći i do trećeg naslova ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije