Rafael Nadal najavio kraj karijere? Otvoreno govorio za španske medije

0
Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal najavio kraj karijere? Otvoreno govorio za španske medije
Foto: EPA - EFE / Rafael Nadal

Najnovija informacija je da je slavni španski teniser Rafael Nadal najavio kraj svoje karijere. Već duže vrijeme zabrinjava svoje obožavatelje jer nije poznato koliko dugo će nastaviti igrati, u kakvom je stanju i na kraju krajeva da li može zasjati starim sjajem. 

Nadal je ranije govorio da nije siguran koliko će još dugo moći nastaviti igrati. Nastavak igre nije jedino pitanje jer u slučaju i da nastavi nije sigurno pod kojim intenzitetom i u kojim uslovima će moći nastaviti

"Postoji velika šansa da će ovo biti moja posljednja sezona... Također postoji šansa da ću igrati samo šest mjeseci. Na ova pitanja trenutno ne mogu da dam odgovor, ali jedno je sigurno, a to je da ću se takmičiti", rekao je Nadal za španski Sport.

Deichmann BiH predstavlja trendove obuće za jesen i zimu

Deichmann BiH predstavlja trendove obuće za jesen i zimu

U prevodu to znači da bi Roland Garros mogao biti posljednji turnir na kojem će ovaj legendarni teniser igrati i ako tu primijeti da ne može postići željeni nivo, samo će se povući. Upravo na terenu na kojem je osvojio 14 titula

Nadal predostojeću sezonu će igrati na turniru u Brisbaneu i poslije toga slijedi Australian Open, a sve ostalo je idalje nepoznato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije