Rafael Nadal donio važnu odluku pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

2
Radiosarajevo.ba
Rafael Nadal donio važnu odluku pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu
Foto: X.com / Rafael Nadal

Jedan od najtrofejnijih tenisera svih vremena, 38-godišnji Španjolac Rafael Nadal, započeo je pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu pobjedom u konkuenciji parova na ATP 250 turniru u švedskom Bastadu, gdje je dobio pozivnicu i za nastup u pojedinačnoj konkurenciji.

Nadal je u turniru parova zaigrao s Norvežaninom Casperom Ruudom, a u prvom kolu su sa 6-1, 6-4 svladali druge nositelje, Guida Andreozzija i Miguela Reyes-Varelu.

"Lično sam sretan i mislim da je to bio dobar meč. Igrali smo prilično dobro za prvi zajednički nastup i sretan sam što sam se vratio ovdje nakon gotovo 20 godina", rekao je Nadal.

Neobičan performans: Djevojke sa transparentima privukle pažnju na Baščaršiji

Neobičan performans: Djevojke sa transparentima privukle pažnju na Baščaršiji

Bio je to Nadalov prvi nastup na ovom ATP 250 turniru otkako je 2005. kao 19-godišnjak osvojio naslov u pojedinačnoj konkurenciji.

"Imam sjajne uspomene s ovog mjesta iz 2003., 2004. i 2005., tako da uživam u ovoj sedmici i nadam se da ću nastaviti ovako."

Potvrđeno: Alcaraz i Nadal igraju dubl na Olimpijskim igrama

Potvrđeno: Alcaraz i Nadal igraju dubl na Olimpijskim igrama

Nadal je odlučio preskočiti Wimbledon kako bi se pripremio za Olimpijske igre na zemljanim terenima Roland Garrosa gdje je osvojio rekordnih 14 od svoja 22 Grand Slam trofeja.

U utorak ga čeka prvi meč u pojedinačnoj konkurenciji, a čeka ga okršaj sa Borgom. Ne s legendarnim Bjoernom već njegovim sinom Leom.

Nadal još nije donio konačnu odluku kada i gdje će završiti igračku karijere, ali u Parizu će svakako zadnji put nastupiti na Olimpijskim igrama. Ima pojedinačno zlato iz Pekinga 2008., a osim u singlu, zaigrat će i u konkurenciji parova s ovogodišnjim osvajačem Roland Garrosa i Wimbledona, 21-godišnjim sunarodnjakom Carlosom Alcarazom, piše tportal.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije