Prvi reket svijeta poražen u trećem kolu Monte Carla

Radiosarajevo.ba
Prvi reket svijeta poražen u trećem kolu Monte Carla
Mečevi trećeg kola na ATP turniru u Monte Carlu na rasporedu su danas, a prvi igrač svijeta Andy Murray neće se boriti za trofej.

Škota je u trećem kolu zaustavio Albert Ramos s 2:1, po setovima 2:6, 6:2 i 7:5 nakon 2 sata i 35 minuta igre. Britanac je bez problema dobio prvi set uz dva napravljena breaka, a Ramos je uzvratio istom mjerom u drugom setu.

Treći set ponudio je pravu dramu. Murray je vodio s 4:0, a onda je Ramos osvojio četiri vezana gema i izjednačio rezultat u trećem setu na 4:4. Ramos je potom oduzeo servis gem svom protivniku u 11. gemu i riješio set u svoju korist sa 7:5.

Hrvatski teniser Marin Čilić u trećem kolu je bio bolji od Čeha Tomasa Berdycha s 2:0, po setovima 6:2 i 7:6. Hrvat će u četvrtfinalu Monte Carla igrati protiv Alberta Ramosa.

Francuz Adrian Mannarino je predao meč svom sunarodnjaku Lucasu Pouilleu već u prvom setu. Danas će na teren i drugi i treći nositelji Novak Đoković i Stan Wawrinka, kao i Rafael Nadal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije