Đoković se vratio iz ponora i izborio treće kolo Monte Carla

Radiosarajevo.ba
Đoković se vratio iz ponora i izborio treće kolo Monte Carla
Drugi nositelj na ATP turniru u Monte Carlu Novak Đoković, slavio je u drugom kolu protiv Francuza Simona rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6 i 7:5.

Đoković je bio na rubu ispadanja, ali je u desetom gemu trećeg seta ipak uspio napraviti break protiv Franucza i vratiti se u meč. Đoković je potom poveo sa 6:5, a onda došao do nove break prilike, iskoristio je i riješio meč drugog kola u svoju korist. U trećem kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Carreno-Busta - Khachanov.

Pored Đokovića svoj meč drugog kola dana je odigrao i Urugvajac Cuevas koji je s 2:0 (6:3, 6:3) slavio protiv Portugalca Souse. U treće kolo plasirao se i Francuz Mannarino. On je u drugom kolu napravio veliko iznenađenje i izbacio svog sunarodnjaka Tsongu (7) s 2:1 (6:7, 6:2, 6:3).

Nešto ranije najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je od Holanđanina Robina Haasea u prvom kolu ATP turnira u Monte Carlu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije