Poruka Novaku Đokoviću iz Zenice: 'Nole lutko, imamo takve traume iz rata, da nas rat ubija i danas'

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

***

***

A istina boli

A čime je zapalila regiju? Istinom? Lana ništa nije slagala, rekla je istinu.

Balasevic

Lana je sjajna osoba, koju osobno poznajem. No opet postoji razlika, u Zenici su za vrijeme rata mogli da se bave sportom i da treniraju na onom velikom sportskom centru pored rijeke. Čak su mališani iz Sarajeva dolazili i neko vrijeme boravilo, a kako bi trenirali neke od sportova. Otprilike Zenica je bila, naspram Sarajeva, kao i Djokoviceva drama oko par bombi u Beogradu. Razumijem Laninu poruku, i jasno je da Novak gnjavi patetikom, zato mi nije palo na pamet da otvaram članak o njegovom placu i leleku zbog vatrometa u Beogradu.

dobra

Ova ti je bila dobra,a nole ako ima mozga trebao bi shvatit ko je rat zapoceo,zbog cega i na kraju zasto je srbija bombardirana .

456

Lana ***. To dvoje se ne može porediti. Svakom svoja mukica. I gdje smo poslije trideset godina. Samo zveckanje oružjem. Aferim.

Objektivno

Da se ne lažemo pravi rat je bi na prostoru BIH i HR tako da svi koji su živjeli na tim prostorima imaju iste traume. Bombardovanje RS od strane NATO se desilo 1995. , tako da je bombardovanje jugoslavije 1999. bilo posledica rata na Kosovu, ratovi u BIH i HR su tada odavno bili završeni. Bombardovanje 1999. sigurno jeste bilo traumatično, ali je ništa u poređenju sa traumom koju su preživljavali ljudi u BIH i HR ( sva tri naroda).

Realno

Lana je sjajna osoba, koju osobno poznajem. No opet postoji razlika, u Zenici su za vrijeme rata mogli da se bave sportom i da treniraju na onom velikom sportskom centru pored rijeke. Čak su mališani iz Sarajeva dolazili i neko vrijeme boravilo, a kako bi trenirali neke od sportova. Otprilike Zenica je bila, naspram Sarajeva, kao i Djokoviceva drama oko par bombi u Beogradu. Razumijem Laninu poruku, i jasno je da Novak gnjavi patetikom, zato mi nije palo na pamet da otvaram članak o njegovom placu i leleku zbog vatrometa u Beogradu. ka Balasevic

Realno

Lana ne kaze da je za vrijeme rata bila u Zenici. Ali ona kaze, da smo svi bosanci osjetili rat istom jacinom. Kad se ginulo u redovima za hljeb i vodu, nije bitno u kojem se gradu desilo. Bosna je osjetila bol u svakom svom krajicku

danje vatle

Svakom je njegov teret najtezi i to je sasvim razumljivo, ali izgovorenu rijec treba izvagati u odnosu na tadasnji kontekst i istinitost svih desavanja i sudbina na prostoru nekadasnje drzave. Ono sto je prezivjevalo Sarajevo, kada govorimo o glavnim gradovima, ne treba se upustati u poredjenje, ako zelimo zadrzati ljudskost i objektivnost. Nije u redu ni stavljati u istu ravan tragediju BiH, ni sa tragedijom HR, ako cemo uzet u obzir obim tih tragedija. Ako se ne mozemo drzat ljudskosti i objektivnosti, najbolje je ne razgovarati o ovim temama.

***

***

Bosanac

***

tata brada

***

Error

Karma je cudesna, a to sto se 'prisjeca', inace, u tako vaznim, samohvalecim, emisijama je u stvari (kao i inace i sto je poenta takvih emisija )da pokaze i nacrta svoju ,i jedino svoju, (oholu) borbu za samog sebe ,ali da bi bio propracen, i imao 'navijace' mora se malo zakacati za coporitizam ,sto je najvaznija osobina jednog pravog okorjelog srbosovinizma. Bravo Lana divno si opisala kroz sta su prolazila djeca tih godina SRPSKE I HRVATSKE AGRESIJE NA REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU. I to nije sve ,to je kap u moru zvjerstava pocinjenih od istih a i dalje su najglasniji u svojim lazima i ublehama.

***

***

Hej

Hodza svakako moze pomoci za ovakve traume. Pogotovo ako ne vjerujes doktorima i nauci , i neces da uzimas lijekove. Dobra preporuka.

/ Najnovije