Pogledajte prve fotografije Novaka Đokovića od puštanja iz hotela u Melbourneu

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte prve fotografije Novaka Đokovića od puštanja iz hotela u Melbourneu
Foto: EPA-EFE / Policija ispred hotela u kojem je smješten Đoković

Sudija Anthony Kelly je na Federalnom sudu u Melbourneu odlučio da je odluka o poništavanju Đokovićeve vize nevažeća.

Odluka je donesena nakon saslušanja koje je trajalo duže od sedam sati.

Podsjetimo, Novak Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje ovog mjeseca održava prvi Grand Slam sezone.

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Spektakularna pobjeda HŠK Širokog Brijega nad FK Igmanom

Sudija Kelly je presudio kako nije bilo valjanog razloga zbog kojeg bi službenici granične kontrole zabranili Đokoviću ulazak u Australiju te naložio njegovo puštanje iz imigracijskog pritvora u roku od 30 minuta.

Uz to, australska je vlada dužna srbijanskom teniseru nadoknaditi i sve troškove koje je imao proteklih dana zbog njihove odluke.

Đoković još uvijek nije siguran da će to tako biti jer odluku suda i dalje može poništiti ministar imigracija Alex Hawke koji "zadržava osobno pravo" da Đokovića deportira idućim avionom.

Bez obzira na to, srbijanski teniser je pušten iz imigracijskog pritvora, a pojavile su se i prve slike njegovog odlaska iz hotela koje možete pogledati na linku OVDJE.

Dio transkripta Đokovićevog obraćanja australskim vlastima otkriva da je rekao kako nije cijepljen protiv zaraze. Do sada se njegov status cijepljenja nije tačno znao.

"Ja sam profesionalni teniser i glavni razlog mog dolaska u Australiju je nastup na Australian Openu u Melbourneu. Nisam cijepljen, ali sam dva put prebolio koronavirus. Prvi puta u junu 2020, a drugi puta nedavno. Bio sam pozitivan na testu 16. decembra prošle godine", rekao je Đoković prema transkriptu razgovora kojeg su objavili svjetski mediji.

Imigracioni ministar Alex Hawke ima diskreciono pravo da Novaku još jednom poništi vizu.

Ukoliko se to dogodi, Novak bi morao da napusti Australiju u narenih nekoliko sati.

Prema nezvaničnim informacijama, da li će se to dogoditi, saznat ćemo do 11, najkasnije 11.15 sati po srednjeevropskom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije