Počeo turnir u Njemačkoj: Na terenu samo igrači i sudija, nema skupljača lopti

Radiosarajevo.ba
Počeo turnir u Njemačkoj: Na terenu samo igrači i sudija, nema skupljača lopti
Foto: EPA-EFE / Tenis

Ekshibicijski turnir u njemačkom Hoehr-Grenzhausenu, koji je počeo u petak, prvo je takmičenje teniskih profesionalaca od početka marta, kad je sezona zaustavljena na svim nivoima zbog pandemije COVID-19.

Među profesionalcima koji su se prijavili na turnir nagradnog fonda od 25.000 dolara najbolje rangirani su Yannick Hanfmann i Dustin Brown. U njihovom međusobnom dvoboju slavio je Hanfmann, 143. na pojedinačnoj ATP ljestvici, s 4:3 (7:4), 4:0, piše Hina.

Kao što se vidi po rezultatu, setovi su skraćeni na četiri osvojena gema, s tie-breakom ako je rezultat u setu 3:3.

Na mečevima nema skupljača lopti, a na terenu se nalaze samo igrači i sudija u stolici.

Njemački teniski savez planira od juna organizirati seriju sličnih turnira na kojima bi učestvovala po 32 tenisera i 24 teniserke. Tako se teniskim profesionalcima daje prilika da konačno odigraju poneki meč, nakon što su prisilno poslani na odmor koji će trajati najmanje do sredine jula.

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je upute za sanitarne mjere za odigravanje turnira, kada to ponovno bude moguće, a prema njima će svaki od tenisera imati svoj set lopti s kojima će servirati, skupljači će nositi maske i rukavice od lateksa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije