Ovo je mnogima promaklo: Koga je Đoković pogodio prije sedam dana?

Radiosarajevo.ba
Ovo je mnogima promaklo: Koga je Đoković pogodio prije sedam dana?
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Prije nekoliko dana glavna sportska vijest na svim svjetskim portalima bio je Lionel Messi i njegov odlazak iz Barcelone, a od jučer Messiju ni traga, medijske naslovnice sada puni Novak Đoković.

Đoković je u osmini finala US Opena izbačen s turnira jer je nespretno pogodio linijsku sutkinju koja je nakon udarca odmah pala na pod, no ubrzo se pridigla i sve je bilo u redu s njom, no prema pravilima prvi teniser svijeta je diskvalificiran.

No mnogima je promaknula vijest da je Đoković sličnu stvar napravio i prije samo sedam dana u polufinalu Cincinnatija kojeg je kasnije osvojio.

Srbijanski teniser  je nakon jednog poena malo jače udario lopticu koja je završila na tribinama i pogodila jednog promatrača, piše gol.dnevnik.hr. 

Zanimljivo, sudac ga nije izbacio s turnira već je dobio opomenu za nesportsko ponašanje na terenu. Đoković se odmah krenuo izvinjavati čovjeku na tribini koji mu nije zamjerio, a sinoć mu izvinjenje nije prošlo, izgubio je sve osvojene bodove na US Openu i 250 hiljada eura.

Pogledajte OVDJE kako Đoković pogađa čovjeka na tribini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije