Otkrivamo detalje posjete Đokovića BiH: Kome je Nole došao na svadbu?

2
A.S.
Otkrivamo detalje posjete Đokovića BiH: Kome je Nole došao na svadbu?
FOTO: Radiosarajevo.ba / Osmanagić i Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, jučer je doputovao u glavni grad Bosne i Hercegovine. Po dolasku susreo se sa Semirom Osmanagićem koji je za portal Radiosarajevo.ba i potvrdio da su skupa večerali i razgovarali, a svoje druženje nastavili i danas. 

Ovaj sjajni sportista danas je ponovno boravio u Visokom, preciznije u arheološko-turističkom parku Ravne. 

Park sadrži mnoštvo kulturnih i umjetničkih instalacija, neobičnih skulptura, kao i podzemne tunele što impresionira Novaka. 

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

Pogledajte fotografije: Timovi za spašavanje u potrazi za Dankom (2), oglasio se MUP Srbije

"Novak je danas posjetio tunele, meditirao je. Boravio je u parku Ravne 2. Priredili smo i međunarodni folklor, bila je muzika, zaista je uživao. Popio je jedan prirodni sok, družili smo se i sinoć i danas", kazao je Semir Osmanagić za Radiosarajevo.ba.  

Kako je istakao, ovaj put za njegov dolazak saznao je od svoje supruge, čime je otkrio i da se porodično druže.

Na pitanje koliko Đoković ostaje u BiH, kazao je kratko: "Sa Noletom se nikad ne zna, a mogu vam potvrditi i da će uskoro ponovno doći". 

Nole ne krije da je oduševljen našom zemljom i da se uvijek rado vraća.

"Nole se ovdje osjeća kao kod svoje kuće, cijeli ambijent parka mu prija. Bili smo skupa nekoliko sati danas, a zbog obaveze, on je večeras gost na jednoj svadbi otišao je ranije iz parka Ravne", kazao je Osmanagić.

Kome je slavni teniser na svadbi, još uvijek nije poznato, a Osmanagić nije želio otkriti više informacija.

Podsjećamo, Đoković je i u maju boravio u našoj zemlji, gdje je u Sarajevu obavio trening za ATP turnir u Rimu i Roland Garros, a po treći put je posjetio Visoko, park Ravne i družio se sa Semirom Osmanagićem.

U njegovom društvu tada bila je i njegova porodica.

Kako je tada kazao došao je da "napuni energiju".

Semir Osmanagić je u maju 2021. kazao kako je Đoković obećao da će dolaziti nekoliko puta godišnje u Visoko, izgleda da će to i ispuniti.

Za sada nije poznato koliko će Đoković ostati u Bosni i Hercegovini, ali je jasno da je došao napuniti baterije kako bi se oporavio od nedavnog poraza na US Openu od Daniila Medvedeva.

Đoković je u posljednje vrijeme redovan gost u Sarajevu i Visokom i možemo slobodno reći da mu je BiH postala kao drugi dom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije