Oglasio se australijski ministar: Evo zašto je Novaku Đokoviću odbijena viza

0
A. S.
Oglasio se australijski ministar: Evo zašto je Novaku Đokoviću odbijena viza
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Obistinile su se crne slutnje Novaka Đokovića, po drugi put odbijena viza za ulatzak u Australiju.

Ministar za imigraciju Alex Hawke je poništio Novakovu vizu za ulazak u Melbourne.

Podsjetimo, Novak Đoković je jedan od rijetkih sportista koji se nije vakcinisao protiv COVID-19 i tako nije stekao uvjet za ulazak u Australiju gdje ovog mjeseca održava prvi Grand Slam sezone.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

"Odbio sam vizu jer je to u javnom interesu iz zdravstvenog aspekta. U odluci, pažljivo sam uvažio sve informacije koje su mi dostavljene od Ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične policije i gospodina Đokovića. Hvala činovnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i australijskoj graničnoj policiji koji svakog dana rade kako bi sačuvali interese Australije u sve izazovnijim uslovima za rad", saopštio je Hawke.

Ova odluka znači da će Novak morati da napusti Australiju.

Međutim, ima pravo da iskoristi posljednju pravnu pomoć, a to je da uloži žalbu, pa će poslije toga biti jasno da li će zaista biti deportovan iz Melbournea.

Prema informacijama do koji je došao portal Radiosarajevo.ba iz Australije, njegov pravni tim može da traži privremenu zabranu za deportaciju od suda, koja bi mu omogućila da igra na Australian Openu.

Mora da podnese zahtjev u roku od 28 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije