Objavljeno gdje možete gledati sudsko ročište Novaku Đokoviću

3
Radiosarajevo.ba
Objavljeno gdje možete gledati sudsko ročište Novaku Đokoviću
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Sudbina srbijanskog tenisera Novaka Đokovića, kada je u pitanju nastup na Australian Openu bit će poznata večeras.

Nevakcinisani Novak još uvijek boravi u Australiji i čeka ponoć, za kada je zakazana konačna odluka o tome da li može ući u ovu državu ili ne.

Suđenje (ukoliko ne bude odlučeno drugačije) moći ćete pratiti na ovom LINKU.

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Čović upozorava: 'Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH može imati nesagledive posljedice'

Kako javljaju srbijanski mediji, saslušanje bi moglo trajati sedam sati, s pauzom od tri sata između izlaganja Novakovih advokata i zastupnika države. Odluka bi trebala biti poznata oko 7:30 sati ujutro po našem vremenu.

Novak je, tvrdi, dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv COVID-19 virusa jer je navodno imao koronavirus sredinom decembra prošle godine (spominje se 16. decembar kao datum kada je bio zaražen, no na društvenim mrežama vidjeli smo da je 17. decembra dijelio nagrade djeci, bez maske, pa priča ima i ozbiljne konotacije s posljedicama).

Ipak, australijske vlasti mu nisu odobrile ulazak u zemlju, ali njegovi advokati su uložili žalbu zbog koje prvi reket svijeta još nije otišao kući.

Situaciju su pratile nadrealne scene - od protesta do usporedbi Novaka s Isusom... no, večeras 

Kako prenosi Associated Press, Đoković se u slučaju odbijanja žalbe suočava s kaznom od tri godine zabrane ulaska u Australiju.

"U odgovoru za Associated Press o tome što bi se moglo dogoditi ako Đoković izgubi svoju pravnu borbu, australske granične snage su rekle:

'Osoba kojoj je viza otkazana može da bude pod zabranom u periodu od tri godine da joj se izda makar i privremena viza. Period izuzeća će biti razmatran kao dio bilo koje nove aplikacije za vizu i može da bude odbačena u izvjesnim okolnostima, sa naglaskom da se svaki slučaj sagledava sa svojim posebnim odlikama", navodi se na AP.

To bi za Đokovića značilo da vjerovatno više nikada ne bi nastupio na AO.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije