Đoković 16. decembra bio pozitivan na COVID. Dan kasnije se družio sa djecom

8
S.G.
Đoković 16. decembra bio pozitivan na COVID. Dan kasnije se družio sa djecom
Foto: Teniski savez Beograda / Vrlo neodgovorno ponašanje

I dalje se ne stišava bura oko skandala vezanog za Novaka Đokovića, kojem australske vlasti odbijaju dati vizu iz razloga jer je srbijanski teniser nevakcinisan.

On se trenutno nalazi u smještaju u Melbourneu gdje čeka okončanje procesa i konačnu odluku o tome da li će mu ulaz u ovoj zemlju ipak biti dozvoljen ili ne.

Za to vrijeme, njegovi advokati vode pravu bitku kako bi Đoković dobio vizu i stekao pravo nastupa na Australian Openu, ali im neke činjenice koje su isplivale u javnost nikako ne idu na ruku.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Naime, danas je potvrđeno kako je Novak 16. decembra ove godine dobio pozitivan nalaz nakon testiranja na COVID-19, da bi samo dan kasnije, 17. prošlog mjeseca, uručivao pehare mladim teniskim nadama u Srbiji.

Ono što je još čudnije je da je on 14. decembra prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene zvezde i Barcelone u Beogradu, a tom prilikom se srdačno rukovao sa gostujućim igračem Nigelom Hayesom, koji je samo dan poslije također bio pozitivan.

"Pored toga što je navodno dobio pozitivan PCR test na COVID, Đoković je takođe učestvovao na panel diskusiji bez maske u zatvorenom prostoru, potom je prisustvovao svečanoj ceremoniji (takođe bez maske) u zatvorenom prostoru, gdje je dobio počasnu poštansku marku sa svojim likom", napisao je novinar Ben Rothenberg na Twitteru.

Isti izvor dodaje da "još nije poznato da li se Đoković 16. decembra testirao, a pozitivan nalaz dobio dan kasnije", ili je 16. decembar zvanično dan kada je saznao da je zaražen.

Bilo kako bilo, ovo su činjenice koje Đokoviću nikako ne idu na ruku pred konačnu odluku australskih ulasti o njegovom ulasku u ovu zemlju.

Prvi Grand Slam sezone, Australian Open, bit će održan od 17. do 30. januara sa ili bez prvog reketa svijeta, saznaćemo vrlo brzo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije