Novi uspjesi bh. tenisera: Ponovo ostvarili napredak na ATP listi

Radiosarajevo.ba
Novi uspjesi bh. tenisera: Ponovo ostvarili napredak na ATP listi
EPA / Damir Džumhur
Teniseri Bosne i Hercegovine ostvarili su značajan napredak na novom poretku ATP liste.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u prethodnih mjesec i pol dana uspio je napredovati za četiri pozicije, te trenutno zauzima 92. mjesto, čime je popravio prethodno loše rezultate. Ipak, to nije ni blizu njegovog najboljeg rankinga u karijeri, jer je tokom ove godine stigao do 66. pozicije, a svakako je daleko od njegove želje da uđe u top 50.

Osim njega, na novoj ATP listi napredak je ostvario i Mirza Bašić, koji se "popeo" za tri mjesta te je trenutno rangiran na 162. poziciji, dok je Aldin Šetkić uspio zadržati svoje 197. mjesto.

Najbolji u prethodnom periodu bio je Tomislav Brkić, koji je uspio napredovati za nevjerovatnih 29 pozicija, čime trenutno zauzima 333. mjesto.

Kada je riječ o najvećim zvijezdama u bijelom sportu, do promjene je došlo na drugom mjestu, koje će u narednom periodu zauzeti španski teniser Rafael Nadal, nakon osvajanja Rolland Garosa. Ovu poziciju preuzeo je od nekada najboljeg igrača svijeta Novaka Đokovića, koji od sada zauzima četvrtu poziciju.

Na vrhu ATP liste i dalje je neprikosnoveni britanski teniser Andy Murray.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije