Novak Đoković okončao sezonu: Moram da se zaustavim i izliječim

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković okončao sezonu: Moram da se zaustavim i izliječim
EPA / Novak Đoković
Novak Đoković predao je četvrtfinale Wimbledona Tomasu Berdychu zbog ovog problema za koji je izjavio da ga muči već godinu i pol.

U Londonu je naglasio da operacija nije rješenje, što mu je potvrdilo i nekoliko specijalista, koji su mu savjetovali da samo odmara. 

"Nažalost ovo je odluka koju sam morao da donesem. Wimbledon mi je bio najteži turnir zbog nivoa bola koji sam imao, koji je rastao, eskalirao. Konstultovao sam se s mnogim specijalistima i saglasio da mi je potreban odmor zbog povrede koja se pogoršavala poslednjih meseci", rekao je Đoković. 

Đoković je istaknuo kako ima dovoljno vremena da se potpuno izliječi do početka 2018. pa je najavio da će sigurno igrati već prve nedjelje naredne sezone, ali još uvijek ne zna na kom turniru.

Najbolji srbijanski teniser je rekao kako će on i supruga u naredna dva mjeseca po drugi put postati roditelji.

"To mi je najveći fokus u životu. Imat ću vremena za porodicu u narednom periodu i bit ću svo vrijeme uz svog sina i suprugu", poručio je Đoković na današnjoj vanrednoj press konferenciji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije