Venus Williams ubjedljiva protiv Johanne Konte za deveto finale Wimbledona

Radiosarajevo.ba
Venus Williams ubjedljiva protiv Johanne Konte za deveto finale Wimbledona
Američka teniserka Venus Williams plasirala se u finale najvećeg teniskog turnira Wimbledona nakon što je danas u dva seta savladala domaću teniserku Johannu Kontu.

Venus je slavila sa 6:4, 6:2 nakon sat i 15 minuta igre i tako se plasirala u svoje deveto finale na Wimbledonu gdje će tražiti šestu titulu na ovom turniru. 

Prvi set protekao je u dominantnoj igri obje teniserke u vlastitim servis gemovima, što je bio samo uvod u dramatičnu završnicu u kojoj je set mogao otići veoma lako na stranu Konte. 

Britanka je u devetom gemu stigla do dvije vezane brejk prilike, ali je Venus spasila obje, osvojila taj gem, a onda u narednom i oduzela Konti servis te prvi set osvojila rezultatom 6:4. 

U drugom setu Venus pravi brejk u četvrtom gemu koji potvrđuje za vodstvo od 4:1, da bi do kraja meča Amerikanka i po drugi put oduzela servis Konti i rezultatom 6:2 osvojila drugi set te se tako plasirala u finale Wimbledona gdje će se protiv Garbine Muguruze boriti za svoju šestu titulu na ovom turniru. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije