Novak Đoković u problemima: Kriminalci koriste njegovo ime i lik za - finansijske prevare

0
Fena
Novak Đoković u problemima: Kriminalci koriste njegovo ime i lik za - finansijske prevare
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Kriminalci ponovno koriste ime i lik Novaka Đokovića za prevare na internetu, upozorio je u srijedu advokatski ured u Beogradu koji zastupa najboljeg tenisera svijeta.

Đoković je nedavnim osvajanjem turnira US Open i 24. Grand slam naslovom postao najtrofejniji igrač u historiji tenisa te je povratkom na prvo mjesto ATP liste iznova privukao pozornost medija širom svijeta i postao temom i izvan teniskih krugova.

Više internacionalnih cyber kriminalnih skupina, posredstvom lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno sudjeluje Novak Đoković, istaknuto je u saopćenju advokatskog ureda Đokovićeva pravnog zastupnika Gorana Draganića, a prenosi Hina.

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Zašto je Balkanu, ali i svijetu potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici?

Najučestaliju iz lepeze cyber prevara predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića s navodnom "Gazprom platformom", uz poziv da korisnici društvenih mreža ulažu svoj novac posredstvom te navodne "platforme".

"Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internetski prostor su apsolutna obmana", naglašeno je u saopćenju.

Iz advokatskog ureda istovremeno upozoravaju građane Srbije i regije da budu "veoma oprezni, da ne nasjedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne financijske prevare", te da ne dopuste "da postanu plijenom organizirane cyber kriminalne skupine“.

Protiv svih odgovornih za ove internetske prevare već su poduzeta sva zakonom dopuštena pravna sredstva, a krivične prijave podnesene su Višem javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal", saopćio je advokatski ured.

Novak Đoković zasad nije reagirao, a njegova posljednja objava na društvenoj mreži X, donedavnom Twitteru, bila je poruka da će izostati sa azijske turneje i izvinjene navijačima u Šangaju što neće nastupiti na tamošnjem turniru, jednom od posljednjih u sezoni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije