Novak Đoković se oglasio nakon razlaza sa Ivaniševićem: 'Još uvijek se sjećam onog trenutka'

0
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković se oglasio nakon razlaza sa Ivaniševićem: 'Još uvijek se sjećam onog trenutka'
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković i Goran Ivanišević

Goran Ivanišević više nije trener Novaka Đokovića. Nakon skoro pet godina saradnje, devet osvojenih Grand Slamova i još gomile manjih titula, raspao se najuspješniji igračko-trenerski duo na Touru.

Posljednji zajednički turnir odradili su u Indian Wellsu, nakon čega je Đoković odlučio uzeti dužu stanku, preskočiti Masters u Miamiju i fokusirati se na pripreme za zemlju. Očigledno je taj predah iskoristio i da povuče poteze za koje smatra da bi ga mogle naoružati za buduće okršaje s Alcarazom, Sinnerom i ostatkom mlađe garde.

Izašla je i prva reakcija Đokovića na Instagram profilu gdje je izjavio:

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

"Još uvijek se jasno sjećam onog trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio tima. Bila je to 2018. godina, a Marian (Vajda) i ja smo odlučili uvesti inovacije i malo "servisne magije" u naš duo. Ne samo da smo uveli servis, već i puno smijeha, zabave, rankinga broj jedan na kraju godine, uspjehe koji su rušili rekorde i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame?

Goran i ja smo odlučili raskinuti saradnju prije nekoliko dana. Naša suradnja na terenu je imala i dobre i loše trenutke, ali naše prijateljstvo je uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam izjaviti (nisam siguran je li i on) da uz sve turnire koje smo pobijedili, imali smo bitku u Parchisiju (druševena igra) godinama. Taj turnir nikada neće završiti", javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije