Novak Đoković pao na ATP listi: Godinama nije bio slabije plasiran

5
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković pao na ATP listi: Godinama nije bio slabije plasiran
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Srbijanski teniser Novak Đoković od danas je treći reket svijeta.

Đoković je pao na ATP listi prije svega zbog poraza od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa početkom ovog mjeseca.

Srbijanac ispod drugog mjesta na ATP listi nije bio plasiran još od oktobra 2018. godine.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Prvi reket svijeta sada je Rus Daniil Medvedev kojem će ovo biti četvrta sedmica na vrhu, a iza njega sada se nalazi Alexander Zverev. Medvedev ima 7950, a Zverev 7075 bodova.

Đoković bi u narednom periodu mogao dodatno nazadovati na listi jer će na Wimbledonu, kako sada stvari stoje, izgubiti 2000 poena. Razlog je činjenica da je ovaj turnir zabranio učešće ruskim i bjeloruskim teniserima, a ATP je, kao odgovor na to, odlučio da neće računati bodove na trećem Grand Slam turniru sezone.

To znači da će Đoković ostati bez 2000 bodova bez obzira na plasman što mu donosi veliki pad na listi i mogao bi biti tek 7. igrač svijeta.

Damir Džumhur je od bh. tenisera najbolje rangirani (158. pozicija). Mirza Bašić je na 225. mjestu, a Nermin Fatić na 271.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije