Đoković nakon poraza u borbi za broncu donio novu odluku i iznenadio cijeli svijet

2
Radiosarajevo.ba
Đoković nakon poraza u borbi za broncu donio novu odluku i iznenadio cijeli svijet
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković u Tokiju

Srbijanski teniski par Novak Đoković i Nina Stojanović, neće se boriti za bronzu na Olimpijskim igrama.

Nakon što je Đoković, poslije velike drame, izgubio od Pabla Carrenno-Busta meč za treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, potpuno iscrpljen je došao u svlačionicu.

I ne čudi, devet takmičarskih mečeva je odigrao za sedam dana, a ne samo da je dva sata i 49 minuta vodio borbu sa Španjolcem, nego je dan ranije dva sata i pet minuta bio na terenu protiv Alexandera Zvereva, a potom još sat i 46 minuta u polufinalu mješovitog dubla.

Iznerviran zbog novog poraza, fizički iscrpljen poslije šest sati i 40 minuta takmičarskog tenisa za 24 sata, i to u tri različita meča, Novak je, prosto, odustao od novog izlaska na teren, desetog za samo nedjelju dana.

Bronza je zato pripala Peersu i Bartyjevoj, a srbijanski "bijeli sport" je takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju završio bez osvojene medalje.

Podsjetimo, španjolski teniser Pablo Carreno-Busta osvajač je brončane medalje u pojedinačnoj konkurenciji olimpijskog turnira u Tokiju, gdje je u dvoboju za treće mjesto svladao prvog tenisera svijeta Srbina Novaka Đokovića sa 6:4, 6:7 (6), 6:3 nakon dva sata i 47 minuta igre.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije