Novak Đoković eliminisan sa US Opena: Popyrin priredio senzaciju u 3. kolu

3
Radiosarajevo.ba
Novak Đoković eliminisan sa US Opena: Popyrin priredio senzaciju u 3. kolu
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković na US Open

Novak Đoković je iznenada ispao sa ovogodišnjeg US Opena, nakon što je u 3. kolu poražen od Australca Alexeija Popyrina sa 3:1 u setovima. Rezultati su bili 6:4, 6:4, 2:6, 6:4 u korist Popyrina.

U prvom i drugom setu, Popyrin je pokazao superiornu igru i oba puta pobijedio rezultatom 6:4. Đoković je uspio da se vrati u trećem setu, osvojivši ga sa 6:2, ali je Australac ponovo preuzeo kontrolu u četvrtom setu, završivši meč rezultatom 6:4. Duel je trajao 3 sata i 20 minuta.

Ovo ispadanje Đokovića dolazi nakon eliminacije španskog tenisera Carlosa Alcaraza, što je dodatno povećalo značaj Popyrinove pobjede. Australac će se u osmini finala susresti sa Amerikancem Francisom Tiafoem.

Dnevnik Radija Sarajevo | Huskić: NUB nastavlja rad sa herojima koji su mjesecima radili bez plate

Dnevnik Radija Sarajevo | Huskić: NUB nastavlja rad sa herojima koji su mjesecima radili bez plate

Nakon meča je održao konferenciju za medije, gdje je govorio o problemima s kojima se susretao u toku ovog turnira.

"Čestitke njemu i timu, igrao je bolje i zaslužio je pobjedu. Onako kako sam igrao, treće kolo je uspjeh, ovo je jedna od najgorih igara ikada. Servis me nije slušao, mnogo duplih servis grešaka, ne možete da dobijete tako. Pogotovo protiv Alexeija koji dobro servira, užasan meč za mene", počeo je Đoković.

Na pitanje kako je moguće da nakon sjajnih partija na Olimpijskim igrama, gdje je došao do zlata, dođe do ovog, on je kazao da je možda i do druge podloge.

"Potrošio sam mnogo energije da osvojim zlato. Došao sam u New York bez mnogo energije, nisam bio svjež. Ostao sam bez benzina, od prvog meča se nisam našao na terenu. Život ide dalje, pokušat ću da se preorganizujem", naglasio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije