Sunarodnjak namučio Đokovića u drugom kolu US Opena, pa mu predao meč

3
Radiosarajevo.ba
Sunarodnjak namučio Đokovića u drugom kolu US Opena, pa mu predao meč
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Aktuelni olimpijski pobjednik Novak Đoković i na US Openu je nastavio svoj pobjednički niz započet u Parizu, a do 3. kola u New Yorku je stigao nakon što mu je sunarodnjak Laslo Đere predao meč zbog povrede pri Đokovićevom vodstvu 6:4, 6:4, 2:0.

Iako se to iz rezultata ne može vidjeti, Đere je u dvoboju dvojice srbijanskih predstavnika prilično namučio Đokovića, zadržao ga na terenu dva sata i 16 minuta, a da se krajem drugog seta nije povrijedio, ko zna u kojem bi smjeru otišao ovaj meč.

Đere je u prvom setu bio potpuno ravnopravan protivnik Đokoviću koji se mučio s teškim vremenskim uvjetima i lošim servisom. Izrazito sparno vrijeme pod zatvorenim krovom Arthur Ashe stadiona, u početku dvoboja je više problema pričinjavalo Đokoviću. No, najtrofejniji teniser na Grand Slam turnirima svih vremena je uspio sve to nadvladati i breakom u deseto gemu osvojiti set.

Nove informacije za građane i turiste: Trebevićka žičara od septembra će imati novo radno vrijeme

Nove informacije za građane i turiste: Trebevićka žičara od septembra će imati novo radno vrijeme

Đere je u drugom setu prvi došao do breaka, a kod vodstva 4:2 imao je i 15:40. No, 29-godišnjak je u tom trenutku osjetio bolove u trbušnom zidu iznad lijevog kuka, propustio je obje prilike za još jedan break i već u sljedećem gemu izgubio prednost.

Kod Đokovićevog vodstva 5:4 Đere je dobio i ljekarsku pomoć, ali ona nije donijela željeni rezultat. Još jednom je izgubio servis, time i drugi set, a kad je Đoković osvojio i prva dva gema u trećem setu, Đere je odlučio da je bolje predati meč.

Novak Đoković odustao od dva velika turnira, jedan je osvajao čak šest puta

Novak Đoković odustao od dva velika turnira, jedan je osvajao čak šest puta

Đokovićev sljedeći protivnik je Australac Alexei Popyrin koji je lakoćom savladao Španca Pedra Martineza s 6:2, 6:4, 6:0, a sredinom augusta je u Montrealu osvojio svoj prvi Masters 1000 naslov.

Đoković u New Yorku brani naslov, a od prošlogodišnjeg trijumfa, četvrtog na US Openu, pokušava doći do 25. trofeja na Grand Slam turnirima, čime bi prestigao i Australku Margaret Court te postao apsolutni rekorder po broju pojedinačnih naslova na četiri najveća teniska turnira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije