Nick Kyrgios odustao od US Opena i ponovo se obrušio na kolege

Radiosarajevo.ba
Nick Kyrgios odustao od US Opena i ponovo se obrušio na kolege
Foto: Printscreen / Nick Kyrgios

Australski teniser Nick Kyrgios odustao je od nastupa na ovogodišnjem US Openu, koji bi 31. augusta trebao započeti na terenima USTA Nacionalnog teniskog centra "Billie Jean King" u New Yorku.

Australac je odluku objavio u video poruci na Twitteru, rekavši kako to čini za stotine hiljada Amerikanaca koji su izgubili živote.

"Neću igrati na ovogodišnjem US Openu. Srce me boli što neću biti tamo, takmičiti se u jednoj od najvećih teniskih arena, na stadionu Arthura Ashea. No, to činim za moje ljude, za moje Australce, za stotine hiljada Amerikanaca koji su izgubili živote, za sve vas", izjavio je 40. teniser svijeta.

U emocionalnom obraćanju 25-godišnji Australac je poručio da ne zamjera Američkom teniskom savezu (USTA) što je ustrajan u namjeri da se ovogodišnji US Open održi, kao ni onima koji su odlučili nastupiti, ali ih je pozvao na odgovorno ponašanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije