Nervozni Đoković se svađao s gledateljima, jednog je i žestoko opsovao

0
Radiosarajevo.ba
Nervozni Đoković se svađao s gledateljima, jednog je i žestoko opsovao
Foto: EPA - EFE / Novak Đoković

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, nakon što je u tri seta savladao Nizozemca Tallona Griekspoora rezultatom 4:6, 7:6, 6:4.

U drugom gemu prvog seta Đoković je oduzeo servis Griekspooru da bi se Nizozemac vratio u sedmom gemu, a onda u devetom iskoristio četvrtu break loptu i po drugi put oduzeo servis srpskom teniseru. Potom je servirao za set i poveo 1:0.

Griekspoor je s dobrom igrom nastavio i u drugom setu pa je u prvom gemu imao break priliku, ali ostala je neiskorištena. Đoković mu se odužio je u sljedećem gemu, kada nije iskoristio tri break lopte. U devetom gemu Nizozemac je ponovno došao u priliku oduzeti servis Srbinu, ali propustio je dvije break lopte, pa je o pobjedniku drugog seta odlučivao tie-break. Đoković je bio siguran i izjednačio je na 1:1.

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Amerikanci procijenili bogatstvo Zdravka Ćolića: Čitav region se iznenadio

Đoković je u petom gemu trećeg seta oduzeo servis protivniku, a u sedmom gemu je propustio šansu za novi break, da bi se Griekspoor vratio već u sljedećem gemu, nakon čega su gledatelji izviždali srbijanskog tenisera. Đoković im je uzvratio nevjerovatnom reakcijom.

Ironično im je aplaudirao, tražeći da mu zvižde još jače. Ipak, ni to da nije poremetilo, te je u sljedećem gemu dokazao da je najbolji kada je najteže.

A da je Đoković bio prilično nervozan, bilo je jasno nakon situacije kada je neko pri njegovom servisu doviknuo s tribina. Đoković se okrenuo prema 'galamdžiji' i žestoko ga opsovao.

Đokovića u narednom kolu očekuje duel s danskim teniserom Holgerom Runeom, 7. na ATP listi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije