Nakon velikih uspjeha: Dolgopolov zaustavio Džumhura u polufinalu Shenzhena

Radiosarajevo.ba
Nakon velikih uspjeha: Dolgopolov zaustavio Džumhura u polufinalu Shenzhena
EPA / Damir Džumhur
Nakon što je jučer maestralnom partijom uspio savladati četvrtog tenisera svijeta Alexandera Zvereva, najbolji bh. teniser Damir Džumhur nije imao mnogo sreće u polufinalnom susretu ATP turnira u Shenzhenu.

Ovog puta Džumhur je snage odmjerio s Alexandrom Dologopolovom, koji je bio nešto uspješniji od našeg tenisera, te time uspio ostvariti plasman u finale ovog turnira.

Već na startu meča Dolgopolov je pokazao odlučnost te je za kratko vrijeme napravio veliko vodstvo od 1:4 u gemovima. Nakon toga Džumhur je pokušao doći do preokreta u prvom setu, no to mu nije mnogo pomoglo, te je Dolgopolov uspio slaviti u prvom setu.

Drugi set bio je mnogo ravnopravniji, kada je riječ o igri bh. tenisera, te su obojica uspijevali uspješno realizirati svoje servise, što je donekle odgovaralo Džumhuru. No, pred kraj seta Dolgopolov uspijeva doći do breaka i preokreta koji mu je na kraju donio i pobjedu od 3:6, 4:6 po setovima.

Na kraju, Dolgopolov je praktično upisao veliku pobjedu nad Džumhurom, savladavši ga rezultatom  po setovima, čime je uspio zaustaviti odličnu seriju mečeva bh. tenisera

Ipak, Džumhur i njegovi simpatizeri ne mogu nikako biti nezadovoljni ovakvim rezultatima, jer je Džumhur napravio historijski uspjeh, te je jučerašnjom pobjedom došao do 37. mjesta na ATP ljestvici i najboljeg rankinga u karijeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije