Džumhur savladao Lacka i zakazao duel s četvrtim igračem svijeta u četvrtfinalu

Radiosarajevo.ba
Džumhur savladao Lacka i zakazao duel s četvrtim igračem svijeta u četvrtfinalu
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je danas u drugom kolu ATP turinra u kineskom Shenzhenu protiv Slovaka Lukasa Lacka rezultatom 2:0, po setovima 6:4 i 6:3.

Na prve break lopte u meču čekali smo do trećeg gema prvog seta. Damir je u trećem gemu imao čak pet prilika za break, ali je Slovak sve spasio. U petom gemu nova break lopta za Damira, ali Lacko i ovaj put uspijeva zadržati svoj servis.

Damir je break napravio u sedmom gemu prvog seta. Bila je to njegova deveta break prilika, a Lacko ovaj put nije imao rješenje. Džumhur je u narednom gemu potvrdio break, a u desetom je imao dvije vezane set lopte. Iskoristio je naš najbolji teniser drugu i poveo s 1:0 (6:4).

Već na otvaranju drugog seta Damir dolazi do breaka, koji je u narednom gemu uspio potvrditi i povesti s 2:0 u drugom setu. U narednim gemovima nismo vidjeli niti jednu break priliku. Oba tenisera sigurno su čuvala svoj servis, sve do devetog gema, kada Džumhur pravi novi break i rješava drugi set u svoju korist rezultatom 6:3. 

U četvrtfinalu ATP turnira u Shenzhenu Džumhur će igrati protiv četvrtog igrača svijeta i prvog nosioca na turniru Nijemca Alexandera Zvereva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije