Najbolji svjetski sportista u 2018. godini bio je Novak Đoković!

Radiosarajevo.ba
Najbolji svjetski sportista u 2018. godini bio je Novak Đoković!
Arhiv / Novak Đoković

Trenutno najbolji svjetski teniser Novak Đoković osvojio je prestižnu nagradu Laureus, tzv. sportskog Oscara, na ceremoniji održanoj u Monte Carlu.

U kategoriji za najboljeg sportaša godine bio je nominiran i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, ali je nagrada otišla u ruke Đokoviću.

Osim Modrića, nominirani su bili i peterostruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton, najbolji svjetski košarkaš LeBron James, kenijski atletičar Eliud Kipchoge te još jedna nogometna zvijezda Kylian Mbappe.

Đoković je u 2018. godini zasjeo na prvo mjesto ATP ljestvice i forma mu je već duže vrijeme takva da ne misli tako skoro prepustiti tron nekom drugom. Osvojio je Wimbledon i US Open, a osvajanjem turnira u Cincinnatiju postao je prvi teniser u historiji koji je uzeo svih devet turnira iz Masters serije.

Najboljom sportašicom proglašena je američka gimnastičarka Simone Bileskoja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila šest medalja - četiri zlatne te po jednu srebrnu i brončanu.

Ekipa godine je francuska nogometna reprezentacija koja je osvojila naslov svjetskog prvaka na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije