Nadal zabrinut za sve tenisere: Radije bih preskočio ovu sezonu

Radiosarajevo.ba
Nadal zabrinut za sve tenisere: Radije bih preskočio ovu sezonu
Foto: EPA-EFE / Rafael Nadal

Teniser Rafael Nadal kazao je da bi, kada bi mogao birati, radije preskočio ostatak ove sezone i pripremao se za iduću.

"Više me brine sljedeći Australian Open nego ono što će se dogoditi u ovoj godini, jer je 2020. praktično izgubljena", dodao je 33-godišnji Španjolac koji se nalazi u izolaciji u svom domu u Manacoru.

Nadal je izjavio da će tenis imati velikih logističkih problema oko nastavka takmičenja u doba pandemije COVID-19, zbog putovanja ljudi, piše Hina.

"Tužno, neću vam lagati, osjećam kao da smo izgubili godinu života. Kad su ti 33, 34 godine, onda je to još značajnije nego kad ti je 20 i imaš više vremena pred sobom", požalio se Nadal.

Zabrinut je i da će teniseri biti izloženi većem riziku od povreda kada se vrate u akciju, nakon što dugo nisu mogli normalno trenirati.

Kazao je i da mu nije jasno smije li trenirati ili ne smije, nakon što je španska vlada dopustila profesionalcima nastavak treniranja, ali su sportska borilišta i trening-centri i dalje zatvoreni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije