Nadal izborio polufinale, danas Đoković protiv Zvereva

0
Radiosarajevo.ba
Nadal izborio polufinale, danas Đoković protiv Zvereva
Foto: EPA-EFE / Novak Đoković

Drugi tenisač svijeta Španac Rafael Nadal igrat će u polufinalu ATP Finala u londonskoj O2 Areni, gdje je u četvrtak, u odlučujućem dvoboju za drugo mjesto u skupini "London 2020." pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-4, 4-6, 6-2 nakon dva sata i četiri minute borbe.

U prvom dvoboj dana bez rezultatskog značaja, jer je treći igrač svijeta Dominic Thiem je već prije osigurao prvo mjesto, a Andrej Rubljov s dva poraza bio bez šansi za prolaz, slavio je ruski tenisač sa 6-2, 7-5 i tako si u debitantskom nastupu na ATP Finalu priskrbio 200 bodova, a iz Londona odlazi i bogatiji za 268.000 američkih dolara.

Nadal će u svom šestom polufinalu na završnom ATP turniru, s kojeg nikada u karijeri nije otišao kao pobjednik, igrati protiv Rusa Daniila Medvjedeva koji je već pobjedom nad Đokovićem u 2. kolu osigurao osvajanje prvog mjesta u skupini "Tokio 1970.".

U toj ćemo grupi u petak svjedočiti raspletu borbe za drugo mjesto, a osvojit će ga pobjednik dvoboja između Novaka Đokovića i Nijemca Alexandera Zvereva, koji je na rasporedu od 15 sati. 

Prema kladionici MOZZART, Đoković je favorit.

Kvota na pobjedu srbijanskog tenisera je 1.33, dok je MOZZART stavio kvotu od 3.00 na trijumf Zvereva.

Sve ponude kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije