Nadal i Tsitsipas večeras igraju za opstanak na Masters Cupu

0
Radiosarajevo.ba
Nadal i Tsitsipas večeras igraju za opstanak na Masters Cupu
Foto: EPA-EFE / Nadal i Tsitsipas

Treći reket svijeta, Austrijanac Dominic Thiem, u utorak je postao prvi polufinalista Masters Cupa u britanskoj prijestonici, a danas će mu se iz njegove grupe London 2020. priključiti Španac Rafael Nadal (2) ili Grk Stefanos Tsitsipas (5), jer su dva poraza prije zadnjeg kola iz iste borbe eliminisala Rusa Andreyja Rubleva

"Znam da će mi biti potrebno puno fizičkog napora, patnje i bola za prolaz u Top četiri, ali spreman sam za još jedan težak meč i veliku borbu sa Rafom. Moj tenis mora biti još odlučniji, žešći, pametniji, koncentrisaniji… da bih savladao šampiona takvog formata. Jasno je da se protiv njega ne može i ne smije igrati defanzivno, pa ću gledati da budem agresivan i dobar na servisu. Daću sve od sebe, vidjećemo…", iskreno će 22-godišnji Atinjanin osvajaču rekordnih 20 grend slem titula.

S druge strane, jedan od najvećih asova u historiji tenisa ne pomišlja da može pod „ručnom“ ući u duel sa pobjednikom prošlog izdanja zadnjeg sezonskog turnira, bez obzira što ga je tada jedini savladao u O2 Areni, a prije toga na mastersima u Rimu 2019. i Kanadi 2018, na grend slemu u Melburnu 2019, kao i na turniru u Barseloni prije dvije godine.

Pogotovo ne poslije traumatičnog duela sa Thiemom i dva izgubljena taj-brejka u tom divovskom okršaju.

"Nisam nezadovoljan poslije tog poraza, jer sam igrao dobar tenis a pobjednika sjajnog meča odlučilo je nekoliko detalja u korist nevjerovatnog Thiema. Ne strepim od sljedećeg protivnika jer, bez želje da zvučim arogantno, mogu dobiti svakoga na bilo kojoj podlozi. Kada sam pravi, a takav moram biti i protiv opasnog Tsitsipasa", smatra Španac, koji još čeka na prvu titulu sa Masters Cupa u karijeri.

Meč Nadal - Tsitsipas igra se večeras u 21.05 sati, a prema kladionici MOZZART, Nadal je favorit za plasman u finale.

Kvota na pobjedu španskog tenisera je 1.35, dok je MOZZART stavio kvotu od 2.90 na trijumf Tsitsipasa.

Sve ponude kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije