Nadal nakon meča objašnjavao kako ga je Đoković 'pomeo' u finalu

Radiosarajevo.ba
Nadal nakon meča objašnjavao kako ga je Đoković 'pomeo' u finalu
Foto: EPA-EFE / Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal uvjerljivo je poražen u finalu Australian Opena od Novaka Đokovića sa 6:3, 6:2, 6:3.

Bravo, majstore: Đoković pregazio Nadala za sedmi trijumf na Australian Openu

Đoković je odigrao vrhunsku partiju protiv Španca koji je briljirao tokom cijelog turnira u Melbourneu, a Nadal je na konferenciji za medije poslije meča objasnio zašto je pretrpio uvjerljiv poraz i odgovorio na pitanje je li ovo finale bio najbolji meč kojeg je Đoković odigrao protiv njega?

"Teško mi je o tome govoriti. Tačno je da je on igrao fantastično, ali kad on igra tako onda je i meni bilo potrebno nešto više. Nisam imao tu ekstra stvar večeras i bilo je nevjerojatno kako je igrao. Igrao sam odličan tenis tijekom dva tjedna, ali pet mjeseci bez natjecanja i onda tako veliki izazov... To nešto definitivno je izostalo na ovom super jakoj razini", rekao je Nadal.

Nadal nije imao problema s napadačkim segmentom igre tokom cijelog turnira, ali se u finalu suočio s protivnikom koji ga je pritiskao i tjerao na odbranu.

"Trenirao sam kvalitetno, ali zbog svega što se događalo u međuvremenu, operacija i ostalo, nisam mogao toliko biti fokusiran na odbranu. Da bih uopće imao šanse prijeći u napad, morao sam protiv Đokovića igrati i tu odbranu. Bilo bi vjerojatno teško pobijediti ga i da sam na 100 posto, ali bilo bi više borbe", priznaje Nadal nakon poraza.

Španac je objasnio i da ne može biti tužan jer je igrao protiv boljeg od sebe koji ga nije prvi put pobijedio na ovakav način.

"Morate pogriješiti kad vas netko tjera da odigrate još jedan udarac, pa još jedan, pa još jedan. Ja njega nisam mogao natjerati na to svaki put, objavio je Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije