Nadal malo nervozan pred polufinale Rolan Garrosa

0
Radiosarajevo.ba
Nadal malo nervozan pred polufinale Rolan Garrosa
Arhiv / Rafael Nadal

Španac Rafael Nadal će u petak igrati u polufunalu Rolan Garrosa protiv Argentinmca Diega Schwartzmana. "Kralj šljake" koji je 12 puta osvajao gren slem u Parizu ipak je nezadovoljan u prestonici Francuske.

Loši vremenski uslovi početkom oktobra ne idu na ruku teniserima, a Španac je zbog toga morao da igra svoj meč u utorak kasno uveče.

"Problem je vrijeme. Nije normalno da se meč završi u pola dva iza ponoći. Iskreno, vrlo je hladno da se tenis igra u tako teškim vremenskim uslovima. Znam da će reći da i fudbaleri igraju napolju, ali tenis je drugačiji sport. Česte su pauze između gemova, vraćamo se onda na teren. Smatram da je malo opasno da igramo u ovako teškim uslovima. Rizikujemo. Bez obzira na sve trudiću se da budem pozitivan i da igram sa strašću", istakao je Nadal.

Rival Španca u polufinalu je Schwartzman koji ga je nedavno nadigrao na mastersu u Rimu.

"Veliki izazov, odigrao je fenomenalan meč protiv Dominika Tima u četvrtfinalu. Ima ogromno samopouzdanje poslije serije pobjeda, a ja ću se truditi da dam sve od sebe. Imao sam dva dana za trening i ispravljanje grešaka", ocijenio je Nadal. 

Podsjetimo, u drugom polufinalu, koji na rasporedu danas, sastat će se Rafael Nadal i Argentinac Diego Schwartzman.

Prema kladionici Mozzart, Nadal je favorit za plasman u finale.

Kvota na pobjedu španskog tenisera je 1.20, dok je Mozzart stavio kvotu od 4.50 na trijumf Schwartzmana.

Sve ponude kladionice Mozzart pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije