Na korak do historijskog uspjeha: Bašić donio drugi bod za BiH

Radiosarajevo.ba
Na korak do historijskog uspjeha: Bašić donio drugi bod za BiH
Fena / Arhiv
Drugi susret posljednjeg kola Druge grupe Euro-afričke zone Davis Cupa između Litvanije i Bosne i Hercegovine donio je duel Mirze Bašića i Laurynasa Grigelisa.

Mirza Bašić je slavio s 3:1. Imao je Bašić nešto teži posao od najboljeg tenisera Bosne i Hercegovine, ali je uspio slaviti po setovima 7:6 (7:5), 7:6 (7:0), 3:6 i 6:3.

U prvom setu Bašić je do prednosti u meču došao nakon tie-breaka. Bašić je tie-break riješio u svoju korist rezultatom 7:5. U drugom setu Litvanac je imao prednost breaka, ali se Bašić vratio i odveo meč u tie-break. Grigelis nije osvojio niti jedan poen (7:0) i Bašić je došao do prednosti 2:0.

U trećem setu Litvanac se vraća u meč. Imao je Bašić kod rezultata 3:3, tri vezane break lopte, ali se Grigelis spasio, napravio break i smanjio rezultat na 2:1. U četvrtom setu nije bilo breaka sve do sedmog gema, a onda je naš teniser iskoristio prvu od tri vezane break lopte. Bašić je četvrti set riješio u svoju korist rezultatom 6:3. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine tako je došla do velikog vodstva, nakon što je ranije danas Džumhur s 3:0 (6:2, 6:2 i 6:3) slavio protiv Lukasa Mugevičiusa. Sutra je na rasporedu meč dublova. Našoj reprezentaciji potreban je još jedan bod za plasman u Prvu grupu Euro-afričke zone Davis Cupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije