Džumhur i Bašić uoči meča s Litvancima: Spremni smo!

Fena
Džumhur i Bašić uoči meča s Litvancima: Spremni smo!
Meč trećeg kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa između Litvanije i Bosne i Hercegovine u Vilniusu počinje danas, kada će biti odigrana prva dva singl duela.

Teniseri BiH već četiri dana se pripremaju u glavnom gradu Litvanije i spremni dočekuju susret koji im može donijeti plasman u viši rang takmičenja.

Iako naglašava da protivnika ne želi potcijeniti, kapiten bh. tima Aljoša Pirić je optimističan.

"Spremni smo za borbu. Pripreme smo završili, zadovoljan sam, momci su dobro radili i očekujem povoljan rezultat", kazao je Pirić.

Dvoboj Litvanije i BiH u Siemens Areni u 15 sati otvorit će Damir Džumhur i Lukas Mugevičius, a nakon toga snage će odmjeriti Laurynas Grigelis i Mirza Bašić.

"Ja se nadam da ću uspjeti da donesem prvi bod i da će Mirzi biti lakše da igra sa Grigelisom koji je trenutno prvi igrač Litvanije, u svakom trenutku može odigrati dobro, pogotovo u Davis Cupu, tako da bi 1:0 bilo zaista dobro kako bi Mirza rasterećenije ušao u meč", kazao je Džumhur.

Mirza Bašić također se nada pobjedi u meču s Grigerisom.

" Sa Grigelisom sam već dva puta igrao, imam pozitivan skor, ali on je jako kvalitetan igrač. No, uz moju dobru igru, nadam se pobjedi", izjavio je Bašić.

Optimist uoči duela je i Tomislav Brkić, koji vjeruje da BiH nakon prvog dana može do prednosti od 2:0.

"Atmosfera u ekipi je jako dobra, spremni smo za dvoboj. Nadamo se bodu već iz prvog meča, a i u drugom meču je, po mom mišljenju, Mirza u prednosti što se tiče trenutne forme", smatra Brkić.

U subotu će Brkić igrati sa Bašićem dubl meč, a protivnici su im Tadas Babelis i Tomas Vaiše.

" Za dubl u subotu su Litvanci prijavili dva slabija igrača, ali ne vjerujem da će ostati tako. Mislim da ćemo Mirza i ja ipak igrati protiv Grigelisa i Mugevičiusa. Uglavnom, spremni smo i nadamo se ulasku u prvu grupu", uvjeren je Brkić.

Posljednjeg dana meča Litvanija - BiH u nedjelju bit će odigrana preostala dva singla, a sastaju se: Lauryns Grigelis – Damir Džumhur i Lukas Mugevičius – Mirza Bašić.

"Momci se dobro poznaju, dugo su zajedno i to je jako važno kad se ekipno igra", kazao je Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH. Podsjetio je da su se bh. teniserke već u FED Cupu plasirale u Prvu grupu, te se nada da će to uspjeti i muška reprezentacija.

Domaćini očekuju veliku podršku publike s obzirom na to da Siemens Arena ima kapacitet od deset hiljada posjetitelja, ali je i jedan mali broj navijača BiH najavio dolazak.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije