Magija u Zenici: Pogledajte veliko slavlje nakon pobjede teniske reprezentacije BiH

Radiosarajevo.ba
Magija u Zenici: Pogledajte veliko slavlje nakon pobjede teniske reprezentacije BiH
Veliko slavlje zavladalo je večeras u zeničkoj Areni, nakon što su Mirza Bašić i Tomislav Brkić uspjeli doći do velikog trijumfa nad Poljskom, kojim su nam obezbijedili historijsku pobjedu u meču Davis cupa.

Savladavši, u meču parova, Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog, Bašić i Brkić su donijeli i drugi važan bod bh. reprezentaciju u ovom meču, čime je nakon jučerašnje pobjede Džumhura nad Hurkaczom pobjeda tenisera iz BiH i definitivna.

Nakon meča svi posjetioci zeničke Arene slavili su zajedno sa teniserima, a prolamale su se i poznate navijačke pjesme kroz ovaj sportski kompleks u Zenici.

Mirza Bašić je kazao kako su on i njegov kolega odigrali jako, jako dobar meč, te da je zadovoljan sa onim što su postigli za svoju reprezentaciju.

"Prva dva seta smo odigrali dosta stresno i zaista smo bili blizu u oba, te je presudio tie break. Treći i četvrti set ja mislim da smo izgubili zbog mog servisa, jer mi je procenat malo pao, ali to sam nadoknadio u petom setu", istakao je Bašić, pomalo razočaran u svoju igru u pojedinim trenucima meča.

S druge strane, Brkić koji je bio puno sigurniji u sebe tokom cijelog meča, već je izjavio kako smatra da je ova teniska reprezentacija BiH spremna i za mnogo veće stvari.

"Ja bih rekao da smo čitav meč igrali dobro protiv ovakvih igrača koji su stvarno u vrhu svjetskog tenisa. Mi smo se vratili i u petom setu smo pokazali veliku želju da dođemo do trijumfa. Ja bih rekao da imamo kvalitetu da igramo u nekoj višoj igri. Imamo kvalitetne igrače i dočekujemo Holandiju doma, vjerujem da se možemo nadigravati sa njima", zaključio je Brkić.

U nastavku pogledajte i veliko slavlje koje je u Zenici nastupilo nakon meča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije