Kralj ostaje kralj: Nadal rutinski do desete titule u Monte Carlu

Radiosarajevo.ba
Kralj ostaje kralj: Nadal rutinski do desete titule u Monte Carlu
EPA / Rafael Nadal
Rafael Nadal je u svom 11. finalu u Monte Carlu stigao do desete titule savladavši u finalu sunarodnika Alberta Ramosa sa 2:0 u setovima.

Ramos je zaprijetio Nadalu u prvom gemu kada je stigao do 15:30 i to je praktično bilo sve od njega u prvom setu. Nadal je nakon dobijanja tog gema u narednom stigao do tri vezane brejk lopte, ali je Ramos izdržao i nije dozvolio brejk.  Ipak, slabije rangirani Španac nije mogao pratiti nivo Nadala u nastavku meča, a Rafa je sa pet uzastopnih gemova i dva brejka dobio prvi set sa 6:1. 

Ramos pruža nešto jači otpor početkom drugog seta, ali i dalje previše oscilira i griješi što Nadal maksimalno koristi i dolazi do brejka u petom gemu seta. 

Ramos je imao priliku za povratak u set kada je u osmom gemu stigao do 00:30 na servis Nadala, ali je Rafa sa četiri sjajna poena osvojio gem ne dozvolivši Ramosu da dođe do brejk lopte.

Nakon toga Nadal pravi i drugi, ključni brejk u drugom setu koji dobija sa 6:3 i osvaja svoju 70. titulu u karijeri, 29. u Masters kategoriji, a desetu u Monte Carlu, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije