ATP / "Ko si ti": Portali širom svijeta prenose nezgodu Damira Džumhura iz Indian Wellsa

06. 06. 2020. u 16:46:00 J. M.

Shares: 14

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur prošle sedmice je bio gost na podkastu Sport Klub Wish & Go i pričao o životu na turnejama i nekim stvarima koje se događaju iza kulisa.

Jednu od stvari o kojoj je Džumhur govorio, šaljivu priču iz Indian Wellsa, danas prenose teniski portali širom svijeta. Naime, "Džumi" je objasnio da igrači ponekad izbjegavaju boravak u hotelima za vrijeme turnira i umjesto toga odsjednu u kući osobe koju poznaju.

Prije 4-5 godina, kada je Džumhur napravio prve velike korake na ATP turneji, sarađivao je s bivšim bh. teniserom Amerom Delićem koji je poznavao čovjeka u Indian Wellsu spremnog da ugosti Konjičanina.

Delićev prijatelj rado je prihvatio da Džumhur da dođe u njegov dom i ostane tokom turnira u Indian Wellsu. U to vrijeme Delić nije mogao putovati u Indian Wells sa Džumhurom, pa je adresu proslijedio bosanskom igraču.

Džumhur je na aerodrom stigao u 2 sata ujutro, a rođak iz Los Angelesa odvezao ga je do kapije kuće u Indian Wellsu u kojoj je teniser trebao biti smješten.

"Rekli su mi da će ostaviti otključana vrata i ceduljicu s porukom u kojoj sobi treba da spavam", prisjetio se Džumhur.

Pronašli su kuću i Džumhur je iscrpljen od puta ušao i zaspao u ogromnoj dvorani. Tek što je zaspao, probudio ga je čovjek koji je psovao, vikao i pitao "ko si ti".

Damir Džumhur je u početku mislio da je riječ o šali, ali ubrzo je shvatio da je ušao u pogrešnu kuću. Pokušao je uvjeriti vlasnika da je teniser koji je početkom te godine igrao s Rafaelom Nadalom na Australian Openu te da je učesnik teniskog turnira u Indian Wellsu.

Vlasnik kuće nije mu vjerovao, no stvar je riješena kada je bh. teniser uspio objasniti identitet čovjeka u čijoj je kući trebao ostati. Pokazalo se da je Delić pogrešno upisao kućni broj na adresi pa je Džumhur ušao u susjednu kuću.

Vlasnik kuće u koju je Džumhur pogrešno ušao ponudio je Bosancu da spava ali je osvajač tri ATP turnira otišao do kuće u susjedstvu, gdje je i trebao boraviti. No, postao je prijatelj s vlasnikom pogrešne kuće, koji je dolazio da ga gleda u Indian Wellsu, a svake godine su išli na večeru.

Ovu nezgodu je Džumhur prepričao na 41:10.

NEMA KOMENTARA