Katasev i Korda za osminu finala

0
Radiosarajevo.ba
Katasev i Korda za osminu finala
Foto: EPA-EFE / Sebastian Korda

U današnjem susretu 1/16 finala turnira u Miamiju se sastaju Aslan Karatsev i Sebastian Korda. Meč počinje u 21.20 sati.

Aslan Karatsev je 27-godišnji ruski teniser koji je najveće iznenađenje na touru ove godine. Do početka ove godine je bio prosječan Challenger igrač te je na iznenađenje mnogih došao do polufinala Australian Opena.

Ipak, jasno je da je tokom pandemije mnogo napredovao te Australian Open nije bio slučajnost što je pokazao i u Dubaiu gdje je osvojio svoj prvi ATP turnir. Karatsev je igrač koji trenutno igra na nivou top 5 igrača svijeta i sigurno je i jedan od favorita za osvajanje Miamia.. Već je ove godine pobjeđivao Rubleva, Schwartzmana, Augera, Dimitrova te je pokazao da se može nositi sa najboljim igračima svijeta. Trenutno je na omjeru 16-2, jedine poraze je doživio od Thiema i Novaka a danas će igrati protiv 20-godišnjeg domaćeg igrača te ne bi trebao imati problema da dođe do iduće faze takmičenja. Iako je Korda juniorski osvajač Australian Opena iz 2018-te i jedan od igrača kojeg ćemo dugo vremena gledati na touru trenutno je Artemova igra na daleko većem nivou.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Karatseva 1,30, a na pobjedu Korde 3,20.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije