Raonić i Humbert traže svoju šansu u Miamiu

0
Radiosarajevo.ba
Raonić i Humbert traže svoju šansu u Miamiu
Foto: EPA-EFE / Miloš Raonić

Prošle sedmice je počeo masters u Miamiu te su u proteklih sedam dana ljubiteljitenisa mogli gledati mnoštvo zanimljivih mečeva.

S obzirom da na turniru nema ni Novaka ni Rafe sigurno da će ovo biti jedan od rezultatski najneizvjesnijih mastersa u proteklih nekoliko godina te sigurno da svi igrači iz top 50 vide svoje šansu za osvajanje Miamia ove godine. U današnjem susretu  1/16 finala se sastaju Ugo Humbert i Miloš Raonić. Meč počinje u 17,05 sati.

Ugo Humbert i Miloš Raonić su igrali jedan međusobni dvoboj do sada u karijeri. To je bilo krajem prošle godine kada je Miloš čak i spasavao meč lopte te je kroz tie brake odlučujućeg seta došao do pobjede.

Ugo Humbert je 22-godišnji francuski teniser je trenutno 30-ti igrač svijeta i koji iza sebe ima dvije odlične sezone. Humbert je u 2019-oj osvojio 3 Challengera, a prošle godine je došao i do prvih ATP titula te je činjenica da iz godine u godinu napreduje i samo je pitanje vremena kada ćemo ga vidjeti u društvu 20 najboljih igrača.

Miloš Raonić je nekadašnji treći reket svijeta, ali ga je nekoliko povreda tokom prethodnih godina udaljilo od samog vrha ATP ljestvice. Ipak, Miloš je u prošloj godini igrao sjajan tenis, završio ju je na omjeru 23-9 te ukoliko nastavi u tom ritmu i ove godine sigurno će se vratiti u društvo 10 najboljih.

Kladionica MOZZART je za ovaj meč pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Raonića 1,45, a na Humberta 2,55.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije