Kako se Dominic Thiem priprema za turnir: Tenis na ulicama Beča

0
Radiosarajevo.ba
Kako se Dominic Thiem priprema za turnir: Tenis na ulicama Beča
Foto: Red Bull / Dominic Thiem na ulicama Beča

Treći reket svijeta, Austrijanac Dominic Thiem, se za odbranu titule u Beču „pripremao“ na originalan način: sa prijateljem i zemljakom Dennisom Novakom je igrao tenis na lokacijama širom glavnog grada Austrije.

Pred početak ovogodišnjeg Erste Bank Opena dvojica Austrijanaca su sa reketima krenuli u obilazak Beča, zaustavljajući se na najpoznatijim gradskim atrakcijama da razmjene nekoliko udaraca, a cijelo vrijeme su ih pratile kamere.

Thiem (3. ATP) i Novak (92. ATP) su na svom putu obišli dvorac Schönbrunn, Katedralu Sv. Stefana, Museumsquartier, panoramski točak na Prateru... Igrali su tenis na trgovima, ulicama, u parkovima, na tržnicama, da bi završili ispred sportske dvorane Wiener Stadthalle, gdje se turnir i odigrava.

U Beču je Thiem drugi nosilac, ali će imati izuzetno težak posao u odbrani titule. Kako je sam rekao, konkurencija je ove godine „apsolutno ludilo“. O snazi turnira dovoljno govore imena ostalih nosilaca: Novak Đoković (1. ATP), Stefanos Tsitsipas (5), Daniil Medvedev (6), Andrey Rublev (8), Gael Monfils (11) i Denis Shapovalov (12).

Dominic Thiem na ulicama Beča - undefined

Foto: Red Bull: Dominic Thiem na ulicama Beča

Treći teniser svijeta je u utorak u prvom kolu savladao Ukrajinca Vitaliya Sachka (529. ATP).

Prije nekoliko dana je u Beču završeno i prvo izdanje turnira za amatere koji nosi njegovo ime: Red Bull Thiem, Set, Match. Nakon šest kvalifikacijskih turnira, finalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji su odigrani upravo na centralnom terenu dvorane Wiener Stadthalle. Pobjednik i pobjednica, između ostalog, kao nagradu su dobili i lični trening sa Thiemom.

Austrijanac je prošle godine u New Yorku osvojio svoj prvi Grand Slam, US Open, pobijedivši u finalu Nijemca Alexandera Zvereva u epskom meču u pet setova.

Video kako je izgledala njihova „teniska tura“ po Beču možete pogledati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije