Nole savladao Thiema nakon skoro pet sati i osvojio 17. titulu

Radiosarajevo.ba
Nole savladao Thiema nakon skoro pet sati i osvojio 17. titulu
Foto: EPA-EFE / Australian Open

Srbijanski teniser Novak Đoković i Austrijanac Dominic Thiem odigrali su finalni meč Australian Opena. Nole je pokazao zbog čega je jedan od najvećih tenisera svih vremena današnjom pobjedom. 

Nakon nešto više od pet sati Nole je savladao Thiema 3:2.

Ovo je bio 11. međusobni duel Đokovića i Thiema, a u dosadašnjih 10 Đoković je upisao šest pobjeda. Međutim, kada je u pitanju posljednjih pet duela, Austrijanac je bio bolji u njih čak četiri.

Đoković je osvojio 17 Grand Slam titula u karijeri, a u Australiji je najbolji bio osam puta. Igrao je osam finala i ostvario osam pobjeda. Današnja pobjeda ga je vratila na prvo mjesto ATP liste. Thiem još uvijek čeka svoju prvu Grand Slam titulu. Ovo mu je treće finale, a dva puta gubio je Roland Garros od Rafaela Nadala i sada od Noleta Australian Open.

Austrijanac je jedan od predvodnika nove generacije tenisera koja bi trebala naslijediti suverene vladare tenisa Đokovića, Federera i Nadala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije