Javila se djevojka brata Novaka Đokovića: ‘Oprosti im, Bože, ne znaju što čine‘

15
Radiosarajevo.ba
Javila se djevojka brata Novaka Đokovića: ‘Oprosti im, Bože, ne znaju što čine‘
Foto: Instagram / Saška Veselinov

Srbijanski teniser Novak Đoković glavna je tema u medijima diljem svijeta.

Svaki detalj u vezi ovog tenisera pod povećalom je javnosti pa su tako i njegova braća Marko (30) i Đorđe Đoković (26) također postali interesantniji publici.

Mnoge obožavateljice tenisa nisu mogle ne primijetiti koliko je zgodan najmlađi Novakov brat, dok je održavao konferenciju za medije, no malo ih je poljuljala informacija da Đorđe ima djevojku, manekenku i voditeljicu jedne sportske televizije, Sašku Veselinov.

Izetbegović otvoreno: 'Evo u kojem bismo slučaju prihvatili poziv Milorada Dodika'

Izetbegović otvoreno: 'Evo u kojem bismo slučaju prihvatili poziv Milorada Dodika'

Njih su dvoje 10 mjeseci u vezi, a posljednja tri mjeseca žive zajedno. Lijepa Saška također se na društvenim mrežama osvrnula na dramu oko Novaka Đokovića, koji je, jedan od rijetkih sportista koji nije vakcinisan te mu tako australske vlasti nisu izdale vizu, te se borri sada na sudu u Melbourneu.

"'Oprosti im, Bože, ne znaju što čine.' I prije nego što sam upoznala sadašnjeg dečka i njegovu porodicu, u mojoj kući je Novak Đoković bio član porodice. Njegova borba na teniskom terenu se nije propuštala. Upornost, volja i želja da postane broj jedan je mnoge od nas inspirirala da ustrajemo u onome što radimo, u sportu, školi, u čitavom životu. Novak je bio naš uzor tokom odrastanja.

Pregršt podrške iz raznih krajeva svijeta stiglo je upravo u ime pravde, za Novaka, najboljeg tenisera svijeta. Nažalost postoji i ona druga strana, a ja ću ovom objavom pokušati izraziti ono što mi je na duši i o čemu neprestano razmišljam prethodnih dana.

"Jeste li svjesni koliko je Novakov slučaj vezan za sve nas na ovoj planeti zemlji? Ovo nije pitanje sporta, vjere i nacionalnosti, ovo nije pitanje novca, ovo je pitanje naše budućnosti. Našeg prava na slobodu, na izbor. Da li se zapitate ako je ovakva nepravda učinjena najboljem teniseru svih vremena, iskoristit ću vaše riječi i citirati 'on je bogataš', da činjenica pokazuje kako sav novac ovog svijeta ne mogu već nekoliko dana da mu pomognu? Na aerodromu su mu oduzeli lične stvari, telefon na nekoliko sati, također i novčanik koji mu nije vraćen još uvijek.

Bez imalo napora nam je lako shvatiti kako postoji nešto veće od materijalnog. A on to pokazuje i dokazuje upravo ovom borbom. Da li shvaćate koliko prethodnih godina pokušavaju raznim teorijama da nas zastraše, da nas zarobe time što nam ne daju više opcija?

Koliko na silu pokušavaju da nam oduzmu pravo da odlučujemo o svom životu? Čovjek koji je pomogao cijelom svijetu kada im je bila potrebna pomoć... Da li se tako postupa prema jednom čovjeku, jednom humanistu, diplomatu jedne države, najboljem teniseru na svijetu? Ja vjerujem u Boga i pravdu, ta strana uvijek pobjeđuje na kraju", napisala je Saška Veselinov na Instagramu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije