Hrvatska povela u finalu protiv Argentine: Čilić savladao Delbonisa

Fena/Hina
Hrvatska povela u finalu protiv Argentine: Čilić savladao Delbonisa
Teniseri Hrvatske poveli su sa 1:0 protiv Argentine u finalu Davis Cup-a, nakon što je u prvom meču poznati hrvatski teniser, Marin Čilić, uspio da savlada Federica Delbonisa.

Čak pet setova odigrali su hrvatski i argentinski teniser, a Čilić je svojom upornošću uspio da dođe do rezultata koji su mu na kraju garantovali pobjedu. Prva dva seta pripala su hrvatskom teniseru, koji je slavio sa 6:3 i 7:5, da bi u naredna dva seta proradio i Delbonis, koji je izjednačio cijeli meč sa pobjedama od 3:6 i 1:6.

Ipak, posljednji set je pripao Čiliću, koji je opravdao titulu prvog hrvatskog reketa ponovo pronašavši svoju igru te je već od prvog gema naznačio da će to biti njegova pobjeda. Konačan rezultat petog seta glasio je 6:2, zbog čega je Hrvatska osvojila prve bodove u finalu.

Drugi meč dana igraju trenutno Ivo Karlović i Juan Martin del Potro, nakon čega će biti poznat ishod prvog dana finala Davis Cup-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije